Всички се радваме, когато получим добра оферта за работа. Независимо дали

...
Всички се радваме, когато получим добра оферта за работа. Независимо дали
Коментари Харесай

Безценни съвети, които е добре да знаете на интервю за работа

Всички се радваме, когато получим добра оферта за работа. Независимо дали сме безработни или желаеме да подобрим професионалната си кариера, кандидатстването за нова позиция постоянно е нещо позитивно и обнадеждаващо. Освен че би трябвало да отидем добре готови, е забавно да вземем поради и тези въпроси, които не би трябвало да се задават на изявление за работа.

1. „ На какъв брой години сте? “

Може да ви изненада, но по време на асортимент не е уместно да ви питат за възрастта ви, нито през коя година сте приключили образованието си. Това не се смята за определящ фактор при предложение на позиция и се смята за дискриминация.

Как да реагираме?
Ако сте отбелязали тази информация в автобиографията си, можете да ги насочите към тази информация.Учтиво попитайте експерта по асортимент защо им е нужна тази информация.Коментирайте, че възрастта ви не въздейства на уговорката към компанията или представянето ви.
Какви въпроси биха били уместни?
Колко години опит имате в този бранш?Може да попитат за възрастта ви, в случай че сте доста млад. Важно е да знаят дали сте на нормативната възраст, изисквана от региона на труда.
2. " Планирате ли да имате деца? "

Сред въпросите, които не би трябвало да се задават на изявление за работа, е този, обвързван с майчинството или бащинството.

Как да реагираме?
Можете да откажете да отговорите.Имайте поради, че това е персонална информация.Пояснете, че този въпрос е неудобен и че не би трябвало да го повдигат пред вас.
3. " Каква е вашата полова ориентировка и фамилно състояние? "

Сред непредвидените въпроси в изявление поражда този, обвързван със фамилното ви състояние и половата ви ориентировка. Понякога някои компании избират чиновници без фамилни отговорности или неженени. Това е различен аспект, който би трябвало да знаете.

Как да реагираме?
Можете да откажете да отговорите.Подчертайте, че сходен въпрос е неудобен и неприемлив.Твърдете, че вашето фамилно състояние или полова ориентировка нямат нищо общо с работата или уговорката ви към компанията.
4. " Каква вяра изповядвате? "

Сред въпросите, които не би трябвало да се задават на изявление за работа, се открояват тези, свързани с вашата религия. Да се задава подобен въпрос е неприемливо и няма някакво значение за една компания. 

Как да реагираме?
На въпроси като „ Религиозен ли сте? “ можете да отговорите, че тази информация е персонална.Подчертайте умерено и категорично, че това е дискриминационен въпрос.
5. " Какви са вашите политически желания? "

В региона на човешките запаси се поставят старания за попречване на всички типове дискриминация, една от които е идеологическата. Затова не забравяйте, че в процеса на асортимент не би трябвало да се появяват аспекти, свързани с политика или обществена интензивност.

Как да реагираме?
Ако предпочитате, можете да не отговаряте.Може да се отговори: „ Мисля, че този въпрос не е подходящ по време на изявление “.Посочете, че това е персонална информация и че шерването ѝ не би трябвало да бъде фактор в сходна обстановка.
6. Интимни (и неудобни) въпроси от друг темперамент

Сред въпросите, които не би трябвало да се задават на изявление за работа, се открояват тези, които ви карат да се чувствате неловко и които отиват в равнището на вашето персонално пространство.  Да забележим следните образци:
" Колко тежите? ".„ Мога ли да ви фотографирам? “. " Колко връзки сте имали? " „ Какво вършиме нормално в свободното си време? “„ Можете ли да станете и да се разноските, с цел да ви огледам по-добре?„ Имате ли бенки или татуировки някъде по тялото си? “
Как да реагираме?
Не би трябвало да отговаряте. Запазете успокоение и изяснете, че тези въпроси не са уместни на изявление за работа.Ако се чувствате неловко и уплашени, не забравяйте, че можете да напуснете изявлението. Когато границите на етичното са преминати, е по-добре да се защитим.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР